ΠΕΡΙΟΧΗ

 

Στο κέντρο της περιοχής της Γιαλιάς και δίπλα από τα ερείπια της Μινωϊκής πόλης Λαμων, λίγοι ψαράδες έκτισαν έναν μικρό οικισμό. Τον ονόμασαν Πλακιά, γιατί αποτελεί συνέχεια μιας υποθαλάσσιας πλάκας, και βρίσκεται στη μέση της νότιας ακτής της Κρήτης.

Ο Πλακιάς είναι ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο με πολλές φυσικές ομορφιές στην ευρύτερη περιοχή και βρίσκεται 36χλμ νότια του Ρεθύμνου.

Η παραλία του Πλακιά είναι μία από τις μεγαλύτερες παραλίες στην Κρήτη, η οποία ξεκινάει από το χωριό και επεκτείνεται προς τα ανατολικά. Άλλες αξιόλογες παραλίες κοντά στον Πλακιά είναι το Δαμνόνι και το Αμμούδι και λίγο πιο μακριά είναι τα Λευκόγεια και τα Σχοινάρια, παραλία που αποτελεί πόλο έλξης για όσους τους αρέσουν οι καταδύσεις.

Όσοι θα βρεθείτε στον Πλακιά θα πρέπει σίγουρα να επισκεφτείτε το φοινικόδασος και τη λίμνη στην Πρέβελη. Η Πρέβελη είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Κρήτης, ένας μέρος μοναδικής φυσικής ομορφιάς, που αξίζει να επισκεφτείτε.

Το σκηνικό θυμίζει τροπική λίμνη με φοίνικες, ροδοδάφνες και καταρράκτες που καταλήγουν στη θάλασσα. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό τοπίο. Περιπλανηθείτε στα μονοπάτια μέσα στο φοινικόδασος και απολαύστε την σκιά των δέντρων και μια βουτιά στα νερά του ποταμού.


Αρχική Διαμονή Περιοχή Φωτογραφίες Χάρτης Επικοινωνία
 
Homepage